Vakantiedagen: opbouwen en opmaken

Door Chantal van der Poel

vakantiedagen

Op hoeveel vakantiedagen heb ik recht?

 Op grond van de wet heb je recht op vakantie. Het wettelijke aantal vakantiedagen is 4 keer het aantal dagen of uren dat je per week werkt. Werk je bijvoorbeeld 5 volledige dagen in de week, dan heb je dus recht op (4×5) 20 dagen vakantie per jaar. Een werkgever mag hier niet ten nadele van afwijken, maar natuurlijk wel ten voordele. Als in je arbeidsovereenkomst of toepasselijke cao meer vakantiedagen worden afgesproken dan wettelijk vastgesteld, dan noem je de dagen bovenwettelijke vakantiedagen. Om terug te gaan naar het voorbeeld hierboven: Je hebt wettelijk recht op 20 vakantiedagen, maar in je arbeidsovereenkomst staat dat je recht hebt op 28 vakantiedagen. Dan zijn deze 8 extra dagen, bovenwettelijke vakantiedagen. Als je minder dan een jaar in dienst bent, worden de vakantiedagen naar evenredigheid berekend.

 

Opsparen van vakantiedagen

Waarom is dit verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen nou van belang?  Dat heeft onder andere te maken met het opsparen van je vakantiedagen. Je kan als werknemer vakantiedagen meenemen naar het volgende jaar. Voor de wettelijke vakantiedagen geldt daarvoor een termijn van 6 maanden, voor de buitenwettelijke vakantiedagen daarentegen, 5 jaar.

 

Het opnemen van vakantie

Hoe en wanneer je je vakantiedagen opneemt is natuurlijk sterk afhankelijk van het werk dat je doet en wat er tussen werkgever en werknemer is afgesproken. Vakantieplanningen kunnen afhankelijk zijn van de branche waar je in zit, denk aan de bouwvak in de bouwsector en schoolvakanties in het onderwijs.

 

Uitbetalen van vakantiedagen

Het uitbetalen van vakantiedagen is mogelijk. Dit geldt wel alleen voor de bovenwettelijke vakantiedagen. Ons advies is wel, ga hierover in overleg met je werkgever.

 

Ziek tijdens vakantie

Het zal je maar gebeuren. Een jaar lang heb je je verheugd op een welverdiende vakantie, maar je wordt ziek. Meld je dan officieel ziek bij je werkgever en houd je ook aan de controlevoorschriften. Je vakantiedagen zullen worden omgezet in ziektedagen. Je behoudt dus je vakantiedagen.

Mocht je nou naar aanleiding van onze blog vragen hebben over jouw specifieke situatie, neem dan gerust eens contact met ons op of kom naar een van onze gratis inloopspreekuren. Ons advies is in ieder geval, kijk altijd goed in de arbeidsovereenkomst en/of de toepasselijke cao en ga indien nodig altijd in gesprek met je werkgever.